Γλώσσα: 
greekenglish
 
 
menu_gr.jpg
 
 
Τα Νέα

Έχουμε αποκτήσει ένα EPS-815
για την ρύθμιση αντλιών VP και
δεύτερο μηχάνημα Bosch EPS-200.

Πήραμε μέρος στην AGROTICA 2014.

Επισκεφθείτε την καινούργια μας
σελίδα στο facebook! 
https://www.facebook.com/dieselexperts

 

 
 
Συστήματα Ψεκασμού

Το σύστημα ψεκασμού-καυσίμου είναι υπεύθυνο για την τροφοδοσία ενός κινητήρα πετρελαίου με καύσιμο. Για το σκοπό αυτό, η αντλία καυσίμου δημιουργεί την απαιτούμενη πίεση για τον ψεκασμό του καυσίμου. Το καύσιμο με τη βοήθεια της πίεσης προωθείται μέσα από τα σωληνάκια τροφοδοσίας καυσίμου υψηλής πίεσης προς το ακροφύσιο ενός μπεκ το οποίο στην συνέχεια ψεκάζει την απαιτούμενη ποσότητα στον θάλαμο καύσης. Το σύστημα ψεκασμού-καυσίμου περιέχει τα ακόλουθα εξαρτήματα :


Συστήματα Ψεκασμού- Το ρεζερβουάρ,
- Το φίλτρο καυσίμου,
- Την αντλία καυσίμου,
- Τα μπεκ,
- Τα σωληνάκια υψηλής πίεσης,
- Τον ρεγουλατόρο και
- Το εξάρτημα χρονισμού (εάν απαιτείται).

Η διαδικασία της καύσης σε έναν κινητήρα πετρελαίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα του καυσίμου η οποία προωθείται και από την μέθοδο εισαγωγής του καυσίμου μέσα στο θάλαμο καύσης.

Περισσότερη σπουδαιότητα όμως στην ίδια διαδικασία έχει ο χρονισμός του ψεκασμού και η διάρκεια ψεκασμού, η διασπορά του καυσίμου μέσα στο θάλαμο καύσης, η στιγμή στον χρονισμό που αρχίζει η καύση, η ποσότητα του καυσίμου υπολογίζεται σε κάθε κινητήρα σύμφωνα με τις μοίρες του στροφαλοφόρου άξονα, και την τελική ποσότητα ψεκασμού σύμφωνα με το φορτίο του κινητήρα. Η βέλτιστη αλληλοεπίδραση όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών είναι αποφασιστικής σημασίας για την λειτουργία του κινητήρα πετρελαίου χωρίς λάθη.

Συστήματα ΨεκασμούΕφαρμογές

Σήμερα, οι μικρές, υψηλών στροφών κινητήρες πετρελαίου απαιτούν μια ελαφριά και συμπαγή εγκατάσταση τροφοδοσίας καυσίμου. Οι περιστροφικές αντλίες VE πληρούν αυτές τις προδιαγραφές συνδυάζοντας βοηθητική αντλία τροφοδοσίας, αντλία υψηλής πίεσης, ρεγουλατόρο και το εξάρτημα χρονισμού σε μία μικρή, συμπαγή μονάδα. Οι στροφές, η ισχύς εξόδου και ο σχεδιασμός ενός κινητήρα πετρελαίου καθορίζουν τις παραμέτρους για την αντλία τροφοδοσίας η οποία θα τοποθετηθεί στον συγκεκριμένο κινητήρα.

Περιστροφικές αντλίες χρησιμοποιούνται σε επιβατικά αυτοκίνητα, επαγ-γελματικά οχήματα, αγροτικά τρακτέρ και σταθερές μηχανές.